Tijdens haptonomische zwangerschapsbegeleiding staat het prille contact tussen moeder, partner en jullie nog ongeboren kindje centraal. 

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

In de beginfase is er vooral aandacht voor de relatie tussen het kindje en jullie als ouders. Via aanraakvormen ervaren jullie hoe het kindje zich laat voelen. En omgekeerd: hoe jullie je aan het kindje kunnen laten voelen. Via het aanraken ‘praten’ jullie met elkaar. Zo verdiept zich al voor de geboorte de band. En krijgt het kindje al een plek binnen het gezin. Ook is er aandacht voor de rol die de partner kan vervullen. Eventuele klachten proberen we te verlichten.

 

In de volgende fase is de focus op de bevalling. We oefenen met wat er bij de geboorte langs komt, zoals bijvoorbeeld het opvangen van de weeën en hoe de partner daarbij een rol op zich kan nemen. We onderzoeken welke baringshoudingen bij jullie als paar passen en wat er kan gebeuren als het anders loopt dan verwacht.

 

Dan is er nog de sessie na de geboorte, waarin we met elkaar terugblikken op het geboorteproces en jullie je kindje aan mij kunnen voorstellen. Eventuele knelpunten kunnen we bespreken. 

De sessies zijn individueel waarin moeder, partner en jullie kindje op maat begeleid worden. Er is aandacht voor alles wat ter plekke naar boven komt. De haptonomische zwangerschapsbegeleiding onderscheidt zich door de individuele begeleiding en de aandacht voor zowel de moeder als de partner en het kindje. Het is een mooie manier om letterlijk even stil te staan en aandacht voor elkaar te hebben

Noor Folmer
De Schering, Scheeringlaan 2, 

4001 WJ Tiel 
06-577 106 46
[email protected]